icon-rss-large

www.online-tv-kozvetites.com | Magyar és külföldi TV csatornák - Televízió adások, közvetítése Online élőben

Kövess minket: Youtube | Facebook | 34978 KövetőRTL Klub TV online közvetítés

TIPP:A reklámok maguktól eltűnnek a képernyőről kb fél perc múlva.RTL Klub kereskedelmi TV

Az RTL Klub magyarországi, országos, földfelszíni, kereskedelmi televízióadó, a magyar televíziós piac és a hazai filmgyártás egyik legjelentősebb résztvevője. A Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) Magyarországon bejegyzett társaság, amely a luxemburgi székhelyű RTL Group konszern tulajdonában van. A csatorna 1997-es indulásától kezdve a TV2 közvetlen konkurenciája. A csatornának indulásakor bemondója Kárpáti Tibor volt, 1998-tól jelenlegi hivatalos hangja Both András, 2002 környékén Háda János volt a csatornahang, 2004 óta Szebeni Tamás, a Cool TV és a DoQ hangjával is készülnek műsorajánlók.[2] A cég a televíziós piac átalakulása, ill. részben a reklámadó bevezetése miatt tárgyalásokat kezdett azon műsorszolgáltatókkal, akik előfizetési díj ellenében biztosítják nézőiknek a csatorna műsorát, hogy 2015-től pénzt kérjen az RTL Klub tartalmaiért.

Előzményei: a Radio Luxembourg 1933-ban, majd 1955-ben a televíziós adások elindulása. A neve ekkor CLT-UFA volt (Compagnie luxembourgeoise de télédiffusion, illetve Universum Film AG). Az RTL (Radio Télévison Luxembourg) rövidítést 1966-ban Jean Prouvost javasolta. A társaság 1997. április 8-án alakult meg azért, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) által magyarországi, földfelszíni, országos, kereskedelmi televíziós csatorna megalapítására kiírt pályázatra jelentkezzen. A felajánlott két engedély közül az egyiket az M-RTL Rt. nyerte el. A kezdeti koncessziós időszak 10 év volt (ezt 2006-ban az akkori médiahatóság, az ORTT további 5 évvel meghosszabbította, versenyeztetés nélkül). A Műsorszolgáltatási Megállapodás aláírására 1997. július 9-én került sor, ez az időpont tekinthető az engedély kezdőnapjának. A Társaság által működtetett RTL Klub televízióadó a kísérleti adást 1997. október 7-én kezdte meg, majd október 27-én indult a hivatalos műsor. A jelenleg használat arculat 2008-ban került bevezetésre. Az RTL Klub a kezdetektől a hagyományos televíziós képformátumot vagyis a 4:3-as formátumot használta. Azonban 2011. augusztus 29-től 16:9-es képarányra tértek át, ezzel egy időben megújult pár műsor díszlete is. Az RTL Klub 2013. február 11-én indította el HD-adását, melyet kétféle logó jelöl - a teli HD-s logó a valódi HD-t, míg az az üres HD-s logó a nem HD-ban készült, de HD-nek minősülő képet jelzi. Ez a műsor csak egyes szolgáltatóknál külön előfizetési díj ellenében érhető el.

Az RTL Klub műsorát Magyarország minden műsorszolgáltatója az alapcsomag részeként továbbítja, valamint az Antenna Hungáriával aláírt hosszú távú szerződés értelmében ingyenesen érhető el az ország szinte teljes területén a MinDig TV szolgáltatás részeként. Műsora a szolgáltatóknak köszönhetően minden magyarok által lakott országban, így például Románia, Szerbia és Szlovákia egész területén elérhető egy több csatornát tartalmazó vagy kiegészítő csomag részeként

A sportrajongók persze biztosan nem panaszkodnak emiatt, hisz szinte az összes jelentős világversenyt itt nézhetik majd, az olimpián és a futball-világbajnokságon kívül többek között a Forma-1-es futamokat is. A labdarúgó Bajnokok Ligája szintén szerepel a műsorkínálatban, NB I-es meccsek pedig kizárólag az M4 Sporton láthatók. Mennyibe kerül mindez? A sportközvetítési jogok persze nem olcsók, az MTVA ötmillió forintot meghaladó szerződéseit listázó dokumentumból kiderül például, hogy a szervezet 10 milliárd forintért vásárolta meg a Magyar Labdarúgó-szövetség által szervezett mérkőzések közvetítési és sugárzási jogait a 2012-től 2016-ig terjedő évadokra. Ehhez képest egy futball-világbajnokság nem is olyan drága, a 2018-as és 2022-es mérkőzések közvetítési jogáért 2 milliárd 318 millió forintot fizetett az MTVA az EBU-nak, az európai műsorszolgáltatók szövetségének. Forma-1-es nagydíjak közvetítési joga a 2012–2016-os időszakra hasonló nagyságrendű összegbe, 2 milliárd 767 millióba került, ehhez azonban más költségek is kapcsolódnak. 2014 és 2016 között az MTVA például további 654 millió 800 ezer forintot költ a nagydíjak és időmérők ismétlési jogáért, a nagydíjak előtti szabadedzések rögzítési jogáért, valamint a Paddock Club bokszlátogatás és a versenyzői parádé közvetítési jogáért. Emellett a kisebb horderejű sportesemények külön-külön már nem számítanak olyan nagy tételnek, de ha összeadjuk őket, azok is komoly összeget elvisznek. A túraató-világbajnokság (WTCC) közvetítési joga például 27 és fél millió forint, a Red Bull Air Race világbajnokságé 95 millió 700 ezer a 2015 és 2017 közötti időszakra. Az MTVA összesen 5,4 milliárdot irányzott elő az M4 Sportra csak erre az évre, úgy, hogy a csatorna év közepén, július 18-án indult – teljes évre vetítve 9-11 milliárd forinttal lehet számolni, ami nem kis összeg, még úgy sem, hogy az MTVA összesen 80 milliárdból gazdálkodik egy évben.