1. TV
  2. M5 TV - MTV5 Online TV Közetítés
Ajánló

M5 TV - MTV5 Online adása | TV közvetítés az InternetenM3 Anno TV - MTV3 online adás
M5 TV Online

Frissítés

M5 TV nézés

LINK 1 | LINK 2

Oszd meg, és nézd kedvenc csatornádat.Hasonló TV adók, Televíziós csatornák nézése az Interneten

M1 TV nézés mobilon
M1 TV Online

Online Adás
M2 TV nézés mobilon
M2 TV Online

Online Adás
Duna TV nézés mobilon
Duna TV Online

Online Adás
  • Az M5 oktatási Televízió csatorna adása

A közszolgálati hármas csatorna

Az M5 egy hiánypótló televíziós csatorna a kultúrára és a világra nyitott nézők számára, amely napközben oktatási és ismeretterjesztő tartalmakat kínál kiemelt hangsúlyt fektetve az idegennyelv tanulásra és gyakorlásra. Főműsoridőben művészeti és kulturális műsorokat, koncertfelvételeket, színházi közvetítéseket valamint sikerfilmeket tűz műsorra, melyeket reklámszünet nélkül, eredeti nyelven, magyar felirattal tekinthetnek meg az M5 nézői.

2015. november 13-án a Népszabadság írása szerint a regionális csatorna helyett egy oktatási–ismeretterjesztő jellegű csatornát hoznak létre a frekvencián. 2016. április 5-én a 24.hu megírta, hogy az MTVA valószínűleg az M5-ön fogja közvetíteni a 2016. évi nyári olimpiai játékokat, így az M4 Sporton megmaradnának a már megszokott sportközvetítések. Bár Formula–1-es versenyt nem rendeznek az olimpia ideje alatt, augusztus 5. és 21. között, de NB I.-es labdarúgó-fordulókat, magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája- és Európa-liga-selejtezőket, európai Szuperkupa-döntőt, túraautó-vb-futamot igen, és ezek mind a közszolgálati sportcsatornán lesznek vagy lennének láthatók.[4][5] Az MTVA cáfolta a híreket, majd 2016. április 22-én bejelentette, hogy a frekvencián egy oktatási–ismeretterjesztő–kulturális csatornát fog létrehozni.[6] Az új közszolgálati adó 2016. augusztus 6-án indult és eleinte az M4 Sport komplementercsatornájaként szolgált a 2016. évi nyári olimpiai játékok közvetítése alatt, szeptember 7-től a 2016. évi nyári paralimpiai játékok kizárólagos magyar adója volt, majd 2016. szeptember 18-án reggel 7 órától vette fel végleges ismeretterjesztő–oktatási–kulturális formáját.[

Az M5 HD nyilvános tesztadása 2016 július 17-én indult az Eutelsat 9B-ről.[8] A csatorna egyes műsorai kódolva lesznek csak elérhetők. A nem hazai műsorterjesztők számára az M5 HD (Europe) változat használható, amely a kódolt tartalmak idején tájékoztató szöveget sugároz, hasonlóan az MTVA más csatornáihoz. Az M5 az első a magyarországi közszolgálati média televízió- és rádióadói közül, amelyik sem grafikájában, sem hangzásvilágában nem hasonlít a többi csatornára, csupán a logója illik bele a sorba. 2016 november elejétől már az M1 és a Petőfi Rádió is felhagyott a közös dallamokkal.

  • Népszerű műsorok az M5 TV - MTV5 adásán


A Nagyok Bölcsességek Édes anyanyelvünk Előszó Érettségi Értsünk hozzá! Esti kérdés Evangélium Felsős Hangvilla Hazajáró Hétvégi belépő Ismerd meg! Kulturális Híradó Mesterember Miért? Mindenki akadémiája MMA portrék M5 Lexikon Opera Café Országjáró Ön is tudja? Szeretem, mert Szólalj meg! Tőkéczki és Takaró – történelem és irodalom mindenkinek Tudós társaság – A kíváncsi ember magazinja Új idők, új dalai Vers mindenkinek Ezeken felül a Duna ismeretterjesztő-kulturális műsorai közül itt is képernyőre kerül A rejtélyes XX. század, a Magyar Krónika és a Szabadság tér ’56 is. Külföldi műsorok, sorozatok David Attenborough és a növények birodalma House of Cards – Kártyavár My Family – Az én kis családom Eurovíziós Kórusverseny (2017–) Fiatal Zenészek Eurovíziója (2018–)

Ajánló